tisdag 12 maj 2009

Knäckig rabarberpaj

...tänk vad man hinner åstadkomma en tidig morgon...

Tuva-Li slog upp ögonen redan halv 6...kanske inte så konstigt när hon somnade halv 6 i går kväll.

Jenny och Ebba dyker upp runt klockan 9 så vad passar bättre än att bjuda på en nyfixad rabarberpaj.

Har knåpat ihop två stycken - en ska jag ta med till mor och far på em.

Om någon känner för att testa receptet så kommer det under bilden.

Knäckig rabarberpaj (äpplen går oxå fint)
2 ägg
1 ½ dl socker
1½ dl vetemjöl
Rabarberbitar (eller äppelbitar) efter behag
1 msk potatismjöl
1 dl pärlsocker
Kylskåpskallt margarin att hyvla med osthyveln
Vispa ägg och socker poröst.
Tillsätt vetemjölet.
Häll smeten i en smord pajform.
Blanda rabarberbitarna med 1 msk potatismjöl.
Lägg på eller tryck i rabarberbitarna.
(Använder du äpplen blanda dem med kanel och socker innan - uteslut då potatismjölet)
Hyvla margarin över hela pajen.
Strö över pärlsocker.
Grädda i 175 grader ca 35 minuter tills kakan ser knäckig ut.
Servera med glass, vaniljsås eller grädde.
Verkligen jättegott!


2 kommentarer:

  1. Tackar..

    Smarrigt med paj.
    Ja det är inte lätt när de vaknar allt för tidigt. Man blir helt off.
    Kramis

    SvaraRadera