lördag 20 juni 2009

Recept - kall räk- och laxpaj

...Här kommer receptet Anette (och övriga som är intresserade)...

Kall räk- och laxpaj

Pajdeg: 150 g smör

3 dl mjöl

1-3 msk vatten (så konsistensen på degen känns okej)

Jag tryckte ut degen med en sked i en vanlig pajform.

Nagga med en gaffel och ställ formen i mitten av ugnen.

Grädda ca 20 minuter i 200 graders värme.

Låt degskalet kallna.

Blanda samman: 1 burk räkor eller ca 3 dl (hacka dem)

ett par rökta laxskivor som oxå delas i mindre bitar

1 dl majonäs

1 dl vispad grädde eller cremefraiche eller hälften var.

1 liten hackad röd lök

2 hårdkokta hackade ägg

½ dl dill

salt och peppar

(½ burk rom om man vill)

Häll det i det kalla pajskalet och sätt in i kylen.

Man kan självklart garnera med ex. körsbärstomater, dill, hela räkor och citron.

Vill man kan man ju utesluta räkor och bara ta lax eller tvärsom.

Lycka till!

1 kommentar:

  1. ja man är ju helt kalrt med väderberoende nu än förr.
    Man har väl rumlat runt i parken förr i spöregn och kyla. :-)
    Men nu är ju himlen blå så man får väl hoppas det håller i sig så man kan gå dit och uppleva gamla minnen.
    Ha en bra kväll!!
    Kram

    SvaraRadera