...Här kommer receptet Anette (och övriga som är intresserade)...
Pajdeg: 150 g smör
3 dl mjöl
1-3 msk vatten (så konsistensen på degen känns okej)
Jag tryckte ut degen med en sked i en vanlig pajform.
Nagga med en gaffel och ställ formen i mitten av ugnen.
Grädda ca 20 minuter i 200 graders värme.
Låt degskalet kallna.
Blanda samman: 1 burk räkor eller ca 3 dl (hacka dem)
ett par rökta laxskivor som oxå delas i mindre bitar
1 dl majonäs
1 dl vispad grädde eller cremefraiche eller hälften var.
1 liten hackad röd lök
2 hårdkokta hackade ägg
½ dl dill
salt och peppar
(½ burk rom om man vill)
Häll det i det kalla pajskalet och sätt in i kylen.
Man kan självklart garnera med ex. körsbärstomater, dill, hela räkor och citron.
Vill man kan man ju utesluta räkor och bara ta lax eller tvärsom.
Lycka till!
ja man är ju helt kalrt med väderberoende nu än förr.
SvaraRaderaMan har väl rumlat runt i parken förr i spöregn och kyla. :-)
Men nu är ju himlen blå så man får väl hoppas det håller i sig så man kan gå dit och uppleva gamla minnen.
Ha en bra kväll!!
Kram