...man kan nästan tro att detta är en receptblogg...
Här kommer nämligen ännu ett recept.
Det är receptet på den goda rabarberpajen jag
bakade i går.
Den var verkligen jätte-jättegod.
Rabarberpaj med marängtäcke
Jag gjorde samma pajskal som till ananaspajen.
Det andra pajskalet verkade så krångligt och det
ska inte vara krångligt att baka...
Blanda och tryck ut i en pajform:
150 gram smält smör
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl socker
Blanda ca 5 dl skivad rabarber, 1dl socker med 1 tsk kanel i en kastrull.
(Kom ihåg att inte använda en aluminiumkastrull till rabarber!)
Småputtra i 10 minuter och rör i 2 tsk potatismjöl.
Häll "krämen" ovanpå pajskalet.
Marängsmet: Vispa 3 äggvitor till hårt skum.
Vispa sedan i 2 dl socker.
Bred på marängsmeten och grädda i 20 minuter i mitten av ugnen.
Voila!
Jag kan intyga att den var suoergod. Hade turen att få mig en bit!!!
SvaraRaderaMVG+++ Yvonne!
Kram
Ja bageri, det vore nåt det. Skulle va kul :)
SvaraRaderaKram
Mums...den lät good den småste jag prova :)
SvaraRaderamen blir marängen hård på din?
SvaraRadera