...jaha, då har bakdjävulen slagit till igen...
I kväll har det bakats vetebrödsrutor i långpanna.
Enkelt och gott.
Här kommer receptet ifall någon mer drabbas av "baksjuka".
Tänk vad gott med ett glas mjölk till...
Vetebrödsrutor
Ugn: 225 g ca 13-15 minuter
125 g smör
3 dl mjölk
50 g jäst
1 ägg
1 dl socker
ca 1 liter vetemjöl
Garnering:
50 g hyvlad smör
hackad mandel eller kanel/socker/pärlsocker
Smält smöret och blanda i mjölken så att blandningen blir fingervarm.
Rör ner jäst, ägg och socker.
Blanda sen i mjölet.
Det ska bli en lös deg.
Smörj en långpanna, tryck ut degen och jämna till den.
Jäs en halvtimme.
Hyvla eller klicka smöret på degen.
Strö över hackad mandel eller kanel/socker och avsluta med pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen i högst 15 minuter.
Skär i rutor.
Wow...jag konstaterade just att bullarna var slutt!!!!
SvaraRaderaOch så har jag ont i ryggen och orkar inte stå och baka en massa bullar men det här är ju bra.Hurra!!!
Det ska testas....
Tack!
Ha en fin dag!
Kram!
Det där receptet ska jag testa. Ska nog baka fikabröd till familjedag på dagis så det blir perfekt!
SvaraRaderaTackar för receptet. Ska bli gott att prova någon dag. Jag älskar fika bröd =)
SvaraRaderaHa en bra dag
Kram
Leila