söndag 17 maj 2009

Recept - ljummen potatissallad

...i går grillade vi och till det grillade gjorde jag en ljummen potatissallad...

Den blev godare än förväntad så om någon mer vill uppleva

smakupplevelsen så kommer receptet nedanför bilden.

(Jenny - känner du igen skålen?)

Ljummen potatissallad



750 g kokt potatis
1 st röd lök
16 st cocktailtomater
150 g chèvre- eller fetaost
1 dl basilika- eller rucolablad (jag tog färsk timjan)
0,75 tsk flingsalt
0,5 tsk svartpeppar
2 msk olivolja
10 st svarta oliver

Skär potatisen i halvcentimeterstora skivor och löken i tunna skivor.
Dela cocktailtomaterna i halvor.
Skär osten i kuber och strimla basilika/rucola/timjan.
Lägg allt i en serveringsskål, salta och peppra och droppa över olja.
Blanda försiktigt och dekorera med oliver.

1 kommentar:

  1. Mmmm det lät gott det måste provas.
    Nu ska jag och Ebba åka till garaget och utfodra gubarna+William.
    Ha en bra eftermiddag!
    Kram

    SvaraRadera