tisdag 6 oktober 2009

Recept - wienerkaka

...i dag har jag testat ett nytt recept och resultatet blev över förväntan...

Här är den färdiga kakan som bakades i långpanna:

Recept
150 g smör
75 g jäst
2½ dl mjölk
2 ägg
½ dl socker
½ tsk salt
ca 10 dl mjöl

Vaniljkräm: Blanda 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver.

Smält smör, tillsätt mjölk och se till att det är fingervarmt.

Smula jästen och tillsätt smör/mjölkspadet, socker, ägg, salt och mjöl.

Arbeta smidigt och jäs i 30 minuter.

Dela degen i två delar.

Ena halvan kavlar man ut och lägger i botten på en långpanna.

Bred på vaniljkrämen.

Kavla ut den andra degbiten och hyvla (med osthyveln) smör

på hela den utkavlade degbiten. Ha på 1½ dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker.

Rulla ihop till en rulle och skär i tunna bitar.

Lägg bullarna ovanpå degen och vaniljkrämen.

Jäs i 30 minuter.

Pensla med ett ägg.

Grädda 225 grader i 15-20 minuter.

Så enkelt - så gott!

V


2 kommentarer:

  1. Mmmm det dr såg ju väldigt gott ut måste jag säga men jag håller mig till sopporna;)
    Vi var till Öppis idag,saknade ér där.
    Kram

    SvaraRadera
  2. Åhh,ser jättegott ut, måste jag prova!

    Kram

    SvaraRadera