...i dag har jag testat ett nytt recept och resultatet blev över förväntan...
Här är den färdiga kakan som bakades i långpanna:
Vaniljkräm: Blanda 2 dl mjölk och 5 msk marsanpulver.
Smält smör, tillsätt mjölk och se till att det är fingervarmt.
Smula jästen och tillsätt smör/mjölkspadet, socker, ägg, salt och mjöl.
Arbeta smidigt och jäs i 30 minuter.
Dela degen i två delar.
Ena halvan kavlar man ut och lägger i botten på en långpanna.
Bred på vaniljkrämen.
Kavla ut den andra degbiten och hyvla (med osthyveln) smör
på hela den utkavlade degbiten. Ha på 1½ dl strösocker och 2 tsk vaniljsocker.
Rulla ihop till en rulle och skär i tunna bitar.
Lägg bullarna ovanpå degen och vaniljkrämen.
Jäs i 30 minuter.
Pensla med ett ägg.
Grädda 225 grader i 15-20 minuter.
Så enkelt - så gott!
V
Mmmm det dr såg ju väldigt gott ut måste jag säga men jag håller mig till sopporna;)
SvaraRaderaVi var till Öppis idag,saknade ér där.
Kram
Åhh,ser jättegott ut, måste jag prova!
SvaraRaderaKram